Aktiviteter

Valborg1

Arrie byalag anordnar en rad aktiviteter under året. Vad som erbjuds beror helt på oss medlemmar, så hör gärna av dig till trivselkommittén om du har idéer!

Aktiviteter 2019

Söndagen 7 april – Husfixardag
Dags att snygga till Byahuset! Kom som du är, så städar vi och fixar tillsammans. Klockan 10 börjar vi och håller på några timmar. Det finns fika och kl. 12 bjuder vi på grillad korv. Välkomna!

Måndagen 30 april – Valborgsfirande med knytkalas och brasa
Ta med en god maträtt och en efterrätt så dukar vi upp till ett stort knytkalas. Mumsigaste rätterna koras och fina priser utlovas. Öl, vin, läsk, snacks och godis finns till försäljning och Byalaget bjuder på kaffe till efterrätten. Du kan även ta med egen dricka om du önskar. Vi ses på Byahuset kl. 18! Klockan 19.30 tänds brasan och sen fortsätter vi med efterrätten.

Söndagen 18 augusti – Byaloppis
Välkommen på Arrie byaloppis den 18 augusti kl. 10-14! Familjer från byn med omnejd säljer blandad kompott – mycket barnkläder, inredningsdetaljer, växter, prydnadssaker, leksaker, osv. Grillad korv och fika finns till försäljning!

Loppisen hålls utanför Byahuset. Det finns säljare både inne i tältet och utanför tältet, så loppisen blir av oavsett väder.

Att sälja vid bord inne i tält kostar 100 kr/bord. Byalaget fixar fram dessa bord – du tar med dig osålda saker hem igen. Att sälja vid medtaget bord eller filt utanför tältet kostar 50 kr. Kontakta byalaget om du vill sälja på emmashonung@hotmail.com. Tänk på att platserna inne i tältet kan ta slut.

Välkommen!

Kraftskiva

Lördagen 24 augusti – Kräftskiva
Varmt välkommen att delta på byalagets årliga kräftskiva! Vi firar i tältet utanför Byahuset kl. 18. Det blir livemusik och dans till DJ på kvällen. Ta med egen mat och dryck! Öl, vin och läsk finns till försäljning. Det blir även öppen scen, tipsrunda, lotteri och en grill kommer att stå tänd för medhavd grillmat på kvällen.

Detta storslagna partaj kostar 50 kronor/familj för byalagets medlemmar och 100 kr/familj för övriga inbjudna. Anmälan görs senast den 18/8 till Ulrika i trivselkommittén på ulrika@hallbartevent.se / 0709-10 57 26.

Vi hjälps åt att ta ner tältet och städa på söndagen kl. 15.00.

Fredagen 13 december – Luciafirande
Varmt välkommen att delta på byalagets årliga luciafirande! Kvällen börjar kl 17.45 i svängen vid Möllegårdsvägen 1 i Arrie, där de som önskar kan köpa facklor (kontant eller med Swish). En kvart senare kommer ett ridande luciatåg och möter upp.

Tillsammans går vi i ett långt fackeltåg ner till kyrkan där det blir luciasång. Vedkorgar står tända och Byalaget bjuder på glögg och säljer grillad korv med bröd.

Bjud gärna med familj och vänner! Ingen anmälan behövs. Välkomna!

img_20190108_163333_084