Aktiviteter

Valborg1

Arrie byalag anordnar en rad aktiviteter under året. Vad som erbjuds beror helt på oss medlemmar, så hör gärna av dig till trivselkommittén om du har idéer!

Aktiviteter 2020

INSTÄLLT PGA CORONA – Fredagen 13 mars – Årsmöte och pubkväll med musikquiz

Årsmötet hålls i Byahuset kl. 18.30. Efter mötet blir det pubkväll med musikquiz!

INSTÄLLT PGA CORONA – Söndagen 5 april – Husfixardag
Dags att snygga till Byahuset! Kom som du är, så städar vi och fixar tillsammans. Klockan 10 börjar vi och håller på några timmar. Det finns fika och kl. 12 bjuder vi på grillad korv. Välkomna!

INSTÄLLT PGA CORONA – Torsdagen 30 april – Valborgsfirande med knytkalas och brasa
Ta med en god maträtt och en efterrätt så dukar vi upp till ett stort knytkalas. Mumsigaste rätterna koras och fina priser utlovas. Öl, vin, läsk, snacks och godis finns till försäljning och Byalaget bjuder på kaffe till efterrätten. Du kan även ta med egen dricka om du önskar. Vi ses på Byahuset kl. 18! Klockan 19.30 tänds brasan och sen fortsätter vi med efterrätten.

INSTÄLLT PGA CORONA – Lördagen 6 juni – Cykelfest
Cykla mellan dina grannar och bli bjuden på mat – och laga själv en av rätterna! Mer information om cykelfesten kommer på en lapp i din brevlåda (och här på hemsidan så småningom).

Söndagen 16 augusti – Byaloppis
Välkommen på Arrie byaloppis den 16 augusti kl. 10-13! Familjer från byn med omnejd säljer blandad kompott – mycket barnkläder, inredningsdetaljer, växter, prydnadssaker, leksaker, osv. Grillad korv och fika finns till försäljning!

 

Kraftskiva

INSTÄLLT PGA CORONA – Lördagen 22 augusti – Kräftskiva
Varmt välkommen att delta på byalagets årliga kräftskiva! Vi firar i tältet utanför Byahuset kl. 18. Ta med egen mat och dryck! Öl, vin och läsk finns till försäljning.

Lördagen 10 oktober – Tipspromenad 
Välkomna till Byalagets tipspromenad genom byn med efterföljande picknick!

Tipspromenaden går genom byn, med start vid Byahuset kl. 15.00. Tipslappar delas ut vid Byahuset och man kan antingen dela in sig i lag eller gå själv om man inte vill dela priset (!) med någon annan.

Efter tipspromenaden samlas vi på fotbollsplanen framför Byahuset för picknick. Ta med något att sitta på och något att äta om så önskas. Byalagets egen IhopfällBar kommer att stå uppfälld för försäljning av dryck, både med och utan alkohol.

Eftersom större delar av årets aktiviteter och sammankomster ställts in pga covid så är detta ett gyllene tillfälle att träffa sina grannar, gamla som nya, i ett relativt covid-säkrat utomhusevenemang.

Hoppas vi ses!

Söndagen 13 december – Luciafirande
Varmt välkommen att delta på byalagets årliga luciafirande! Kvällen börjar kl 17 i svängen vid Möllegårdsvägen 1 i Arrie, där de som önskar kan köpa facklor (kontant eller med Swish). En kvart senare kommer ett ridande luciatåg och möter upp.

Tillsammans går vi i ett långt fackeltåg ner till kyrkan där det blir luciasång. Vedkorgar står tända och Byalaget bjuder på glögg och säljer grillad korv med bröd.

Bjud gärna med familj och vänner! Ingen anmälan behövs. Välkomna!

img_20190108_163333_084