Aktiviteter

Valborg1

Arrie byalag anordnar en rad aktiviteter under året. Vad som erbjuds beror helt på oss medlemmar, så hör gärna av dig till trivselkommittén om du har idéer!

Aktiviteter 2019

Söndagen 7 april – Husfixardag
Dags att snygga till Byahuset! Kom som du är, så städar vi och fixar tillsammans. Klockan 10 börjar vi och håller på några timmar. Det finns fika och kl. 12 bjuder vi på grillad korv. Välkomna!

Måndagen 30 april – Valborgsfirande med knytkalas och brasa
Ta med en god maträtt och en efterrätt så dukar vi upp till ett stort knytkalas. Mumsigaste rätterna koras och fina priser utlovas. Öl, vin, läsk, snacks och godis finns till försäljning och Byalaget bjuder på kaffe till efterrätten. Du kan även ta med egen dricka om du önskar. Vi ses på Byahuset kl. 18! Klockan 19.30 tänds brasan och sen fortsätter vi med efterrätten.

Lördagen 8 juni – Cykelfest i Arrie
Ni anmäler er till cykelfesten som värdpar (två personer), antingen med en partner, vän eller granne. Alla värdpar kommer att få bjuda hem 4–6 personer på en av de tre rätterna: förrätt, huvudrätt eller efterrätt (inklusive dryck). De rätter som värdparet inte själv lagar avnjuter de i ett annat värdpars hem efter en kort cykeltur dit genom byn. Evenemanget är barnfritt och börjar kl. 17.

Hur går cykelfesten till?
Senast den 2 juni får ni som värdpar reda på vilken rätt (för‐, huvud‐ eller efterrätt) som ni kommer att få servera, samt antalet gäster som kommer hem till er. Laga inte för avancerade rätter; tänk på att mat och dryck lätt ska kunna serveras när ni anländer hem med gruppen. Tänk på att kunna erbjuda alkoholfria alternativ under kvällen. Cykelfesten inleds med en välkomstdrink och lite mingel vid Byahuset. Ni kommer då att få veta var ni ska äta er förrätt.

Hur transporterar jag mig?
Eftersom det är en cykelfest är det givetvis cykelavstånd till alla adresser, varför cykel torde vara ett lämpligt fordon. Även äldre mopeder accepteras.

Hur ser schemat ut för kvällen?
Kl. 17.00 Samling & välkomstdrink
Kl. 17.30 Förrätt
Kl. 19.00 Huvudrätt
Kl. 21.00 Efterrätt
Kl. 23.00 Avslutning och återsamling för de som vill,
med en fortsättning på kvällen!

Även ni som inte har möjlighet att vara med under hela kvällen är självklart välkomna att ansluta till festen när det är dags för återsamling på Byahuset.

Kostar det något?
Cykelfesten arrangeras av Arrie byalag och den är öppen för alla. (Om du vill bli medlem i byalaget kan du läsa mer om det här). Deltagandet i cykelfesten är kostnadsfritt – ni betalar bara för den mat och dryck ni väljer att bjuda på.

Hur anmäler jag mig?
Vi behöver din anmälan senast den 23 maj för att kunna få ihop ett schema. Glöm inte att ange eventuella allergier och/eller specialkost.

I anmälan uppger du vem ni är som vill stå som värdpar, era eventuella allergier eller specialkost, vilken adress som maten kommer att serveras på, och era telefonnummer. Anmälan görs till: Hans Blomqvist, 0725-97 54 27, hans.erik.blomqvist@gmail.com

Söndagen 18 augusti – Byaloppis
Välkommen på Arrie byaloppis den 18 augusti kl. 10-14! Familjer från byn med omnejd säljer blandad kompott – mycket barnkläder, inredningsdetaljer, växter, prydnadssaker, leksaker, osv. Grillad korv och fika finns till försäljning!

Loppisen hålls utanför Byahuset. Det finns säljare både inne i tältet och utanför tältet, så loppisen blir av oavsett väder.

Att sälja vid bord inne i tält kostar 100 kr/bord. Byalaget fixar fram dessa bord – du tar med dig osålda saker hem igen. Att sälja vid medtaget bord eller filt utanför tältet kostar 50 kr. Kontakta byalaget om du vill sälja på emmashonung@hotmail.com. Tänk på att platserna inne i tältet kan ta slut.

Välkommen!

Kraftskiva

Lördagen 24 augusti – Kräftskiva
Varmt välkommen att delta på byalagets årliga kräftskiva! Vi firar i tältet utanför Byahuset kl. 18. Det blir livemusik och dans till DJ på kvällen. Ta med egen mat och dryck! Öl, vin och läsk finns till försäljning. Det blir även öppen scen, tipsrunda, lotteri och en grill kommer att stå tänd för medhavd grillmat på kvällen.

Detta storslagna partaj kostar 50 kronor/familj för byalagets medlemmar och 100 kr/familj för övriga inbjudna. Anmälan görs senast den 18/8 till Ulrika i trivselkommittén på ulrika@hallbartevent.se / 0709-10 57 26.

Vi hjälps åt att ta ner tältet och städa på söndagen kl. 15.00.

Fredagen 13 december – Luciafirande
Varmt välkommen att delta på byalagets årliga luciafirande! Kvällen börjar kl 17.45 i svängen vid Möllegårdsvägen 1 i Arrie, där de som önskar kan köpa facklor (kontant eller med Swish). En kvart senare kommer ett ridande luciatåg och möter upp.

Tillsammans går vi i ett långt fackeltåg ner till kyrkan där det blir luciasång. Vedkorgar står tända och Byalaget bjuder på glögg och säljer grillad korv med bröd.

Bjud gärna med familj och vänner! Ingen anmälan behövs. Välkomna!

img_20190108_163333_084